Un paradís entre muntanyes: el llac de Juclà (Andorra)

Escapadeta de cap de setmana a Andorra que ens va permetre a la meitat del grup (us vàrem trobar a faltar Toni, Isi i Fernanda!)
relaxar-nos i gaudir d'aquest petit país, tan proper al nostre. 
Un dels objectius era fer cames i contemplar meravellosos paisatges i per això calia anar muntanya amunt a la recerca d'estanys o llacs que aportessin frescor a les altes temperatures (38 graus).
Així és que ens dirigirem direcció França, cap a Canillo, el Tarter i la vall d'Incles per anar a descobrir l'estany de Juclà
Eren les 10 tocades del matí quan aparcàrem el vehicle i compràrem els bitllets del Bus Net, una iniciativa verda acabada d'endegar, que transporta al personal fins al final de la carretera, a peu de muntanya, per començar les rutes cap a diferents indrets de la vall. Existeix la possibilitat d'anar en vehicle propi, però la carretera està tancada entre les 9 i les 18 h de la tarda, per la qual cosa val la pena agafar aquest transport, a l'anada, per no escatimar esforços, i a la tornada, perquè ja no te'n queden massa.
Emprenem la marxa pel camí que ben aviat s'enfila cap a la muntanya, després de travessar el riu que dóna nom a la vall, el riu d'Incles, pel pont de la Baladosa, direcció al refugi de Juclà i el llac del mateix nom. 
Terreny força pedregós i costerut, però bells salts d'aigua, solanes i pletes, pontets de fusta i, sobretot, vistes espectaculars i imponents dels pics de Siscaró (2.637 m) i les Escobes (2.660 m), com la que es pot contemplar des de la Pleta de Juclà, un indret especialment assenyalat perquè en ell hi van perdre la vida cinc persones a causa d'un accident en helicòpter fa uns anys. Un monument i 5 làpides ens recorden aquest tràgic succés.
Arribem al llac de Juclà, un dels més grans d'Andorra (21,3 hectàrees) que tot i estar recrescut de manera artificial gràcies a una presa, és preciós. A prop del llac es troba el refugi de Juclà amb capacitat per a hostatjar més de 40 persones. 
Reposem una estona a la vora del llac traient-nos les botes i sucant els peus a l'aigua gèlida, només uns instants! Estirats d'esquena, damunt una gran pedra plana podem contemplar embadalits el cel i les imponents muntanyes, un regal per als ulls i els esperits. Si mai em perdo, busqueu-me en aquest lloc!
Tot i que la ruta pot ser més llarga per arribar fins al segon llac de Juclà, decidim iniciar la baixada perquè ens espera el camí de tornada a casa.
El recorregut total és d'uns 4,5 quilòmetres amb un desnivell de 465 metres i una altitud que oscil·la entre els 1.835 i els 2.300 metres, senyalitzat amb cercles de color groc que de vegades es confonen amb el paisatge, m'atreviria a dir que dels més bonics que he vist des que he restablert el contacte amb la muntanya després d'un llarg parèntesi.



 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El descobriment dels Ports de Tortosa-Beseit

Els estanys de Tristaina, Andorra

El Camí de Sant Jaume, de Santiago a Fisterra