Un tomb per l'Anella Verda de Tarragona. Des de la Budellera a l'Arrabassada.

Aprofitant un dia festiu, aquest cop no un diumenge sinó un dels del famós pont del mes de desembre, decidim fer una sortideta, els 4 més 1 per un sector de l'Anella Verda de Tarragona. El recorregut complet per l'Anella Verda va del Francolí al Gaià, és de 34 quilòmetres i passa pel Pont del Diable, el Mèdol, les poblacions de Ferran i Tamarit, per fer cap al Bosc de la Marquesa i les platges. Parlem de fer-ne un altre sector un altre dia. De fet, temps enrere ja visitàrem la pedrera romana en un recorregut que anava des de la Riera al Bosc de la Marquesa. Possiblement la pròxima sortida serà pels voltants del Pont del Diable; tenim ganes de conèixer el parc ecohistòric.
Comencem el nostre itinerari des del pàrquing del Nàstic per dirigir-nos cap al mirador de la Budellera pel camí que passa pel col·legi Mare Nostrum i el centre CIFO de la Generalitat.
En pocs minuts hi arribem; des d'allà dalt podem contemplar una magnífica vista sobre el mar. Una ampla zona verda s'estén al davant nostre; a l'esquerra les blanques cases de la urbanització Boscos. Fem bé de contemplar una estona el paisatge perquè sembla que al setembre d'aquest any 2016 es va aprovar un pla per urbanitzar aquesta àrea, projecte que comportaria la construcció de 6.000 habitatges i equipaments. Si s'arriba a dur a terme, serà una veritable llàstima perdre aquest pulmó verd de la ciutat tenint com es tenen, segurament, altres opcions menys agressives pel medi. A l'amic Peco ja se li acudirà alguna manera de frenar aquesta mala iniciativa!

Continuem camí després de parlar i lamentar-nos d'aquest projecte que desitgem que no arribi a bon terme. Travessem el bosquet i passem per un comellar amb oliveres i en altres èpoques cultius. Fem cap a la urbanització Boscos i emprenem camí cap a Monnars, petit poble del Tarragonès, del qual destaca l'ermita dels Sants Metges i Ca Madró, una bella casa senyorial amb una torre de defensa del segle XIV. 

Deixem el poble enrere i ens dirigim cap a la platja LLarga que trobem molt concorreguda, gens extrany amb el magnífic dia assoleiat que fa. Caminem per la sorra de la platja, cada cop traient-nos més roba, els anoracs ja fa estona que estan plegadets dins la motxila...
De la platja Llarga ens enfilem per les roques i fem cap als morrots de la Savinosa; contemplem el mar des del penya-segat, passem pel costat de la platja dels Capellans i del sanatori abandonat, que sembla que ara es vol recuperar, una veritable llàstima que una construcció així hagi estat abandonada tants anys! 
Fem cap a la platja de l'Arrabassada, també molt animada, fins i tot amb algun intrèpid banyista que desafia al calendari! De la platja tornem al punt d'arrencada de la caminada, el pàrquing del Nàstic, per agafar el vehicle i dirigir-nos a Pizza Boscos, una hora abans del previst, per reposar forces amb una bona i deliciosa fondue de formatge.

En total hem fet uns 12 quilòmetres per aquest recorregut en el qual hem esmerçat unes 3 hores; no està gens malament per posar el cos a to i, sobretot, per gaudir d'un inigualable dia de tardor. 
 






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El descobriment dels Ports de Tortosa-Beseit

Els estanys de Tristaina, Andorra

El Camí de Sant Jaume, de Santiago a Fisterra